Opprop for Moria

1) Vi ber den norske regjering umiddelbart bidra til å bedre forholdene for de som lever i flyktningeleirene ved Europas yttergrenser. 

2) Vi ber den norske regjering ta initiativ til en løsning som får flyktningene ut av leirene. I første omgang må Norge gi 500 flyktninger opphold på humanitært grunnlag og ta initiativ til at andre land gjør det samme.

Drivkraft – kristendemokratisk nettverk

Utfordring til lokalpolitikere:

Eksempel kommune mener den internasjonale flyktningkrisen krever økt innsats og en bedre ansvarsdeling i Europa. Regjeringen anmodes å samarbeide med EU for å få løst de akutte utfordringene i flyktningeleirene, spesielt på de greske øyene. Eksempel kommune mener Norge må øke sitt bidrag. Vi har i vår kommune både kompetanse, kapasitet og vilje til å bosette flere enn det vi er anmodet om.


8 tanker om “Opprop for Moria”

  1. Vi har et ansvar ettersom vi har deltatt på avtalen m Tyrkia som setter flyktningene i en felle. Vi har bygget mottak for å ta imot mange tusen og har hittil bare mottatt under halvparten av det vi har kapasitet til, og vi trenger flere menneskelige resursser. Viktigst er at humanitær bistand her i Norge gir høyere toleranse og et bedre samfunn!

    Liker

  2. Hei!
    Mener vår kommune har muligheter for å ta imot noen flyktninger. Vi har et nylig nedlagt mottak og folk i kommunen med bred erfaring med flyktninger. Dessuten går folketallet ned her.
    Mvh. Unni

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s